direct din suflet

Fetițo, azi

“When she was just a girl, she expected the world…”

Nu cred că mai este nevoie de prea multe cuvinte. Tot timpul această frază mă duce cu gândul la primele dezamăgiri, primul heartbreak, primele lecții ale vietii care te transformă și fac diferența dintre o fetiță și o fată. Pragul ăla pe care orice fată trebuie să îl treacă, pragul ăla cu care ți se duce din naivitate, inocență, pragul ăla pe care atunci când îl treci simți toată realitate cum ți-e aruncată în față, vezi cum tot rozul, castelele, prinții dispar și te lovește o briză puternică de vânt care îți spune: “Kiddo, ai grijă de inima ta! Lumea e rea!”

Acele nopți albe, în care tot ce faci e să plângi, să plângi și să plângi, pentru că încă nu îți vine să crezi cât e lumea de rea. Încă nu îți vine să crezi că în viața reală nu totdeauna se termină cu bine, nu îți vine să crezi cum pot să fie reali monștri și toate personajele rele, dar nu poate fi real acel sfârșit bun, unde toți sunt “fericiți până la adânci bătrâneți”. Plângi pentru că nu îți vine să crezi ca în viața reală nu orice răni se vindecă, dar totuși există vrăjitoare și zmei care te rănesc.

Plângi cascade de lacrimi, și mai plângi o dată când vezi că lacrimile tale nu se transformă în perle, și te gândești că nu au valoare…Mai plângi încă o dată când îți dai seama cât de tare te doare, cât de adâncă e rana… cât va dura să se vindece, cât timp se va observa cicatricea…

Dar, vine o zi când cineva o să strige după tine:59854e7ff217c0e1a3b870f9470f9ca3

Heei!Hei, fetițo!, tu o să râzi în sinea ta căci de mult nu mai ești doar o fetiță, și îți amintește de tatăl tău care obișnuia să te dojenească când folosea acest apelativ.

Mai plângi o dată..mai plângi o dată, fetițo! Mai plângi ,pentru că azi îți spun că niciodată nu trebuie să renunți la basmul tău, niciodată să nu dai deoparte toată sclipirea și rozul ce-l poate visa inima ta! Mai plângi o dată, pentru că azi îți spun că lacrimile tale s-au transformat în stele, și luminează pe atâția în întuneric! Mai plângi o dată , pentru că azi îți spun că există un castel mai frumos ca toate castelele și acela e inima ta! Mai plângi o dată, dar plângi de bucurie, pentru că azi îți spun că orice rană se poate vindeca cu muultă iubire!

Hugs & kisses,

M.I.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s