la o cafea /interviuri

La o cafea cu Alexandra-despre cum e să te căsătorești tânăr

Căsătoria, precum bine știm, este una dintre cele mai importante decizii pe care le iei în viață. Este un act responsabil, un legământ pe viață(cel puțin teoretic, practic vă las să vă informați singuri cu un click pe acest link ). Prin urmare, niciodată nu o să fie ceva ușor de făcut sau o decizie ușor de luat. Niciodată nu o să ai o certitudine de 100% că o să meargă, e vorba de încredere în cel de lângă tine, de credință și motivație, muultă motivație. Oamenii își dau cu părerea de când e mai bine să te căsătorești, unii spun că tânăr, alții să mai aștepți, mai pe la 30 de ani sau mai bine niciodată.

Zilele trecute am stat la o poveste cu Alexandra, care s-a căsătorit “la vârsta potrivită”, zice ea, cam tânără, zice societatea. Dacă sunteți curioși, vă învit să stați cu noi la o cafea și să aflați puțin despre cum e să te căsătorești tânăr.

1.De ce te-ai căsătorit la 21 de ani? De ce nu ați mai așteptat?

Cred ca povestea noastră e puțin mai deosebita…Noi ne cunoaștem de mici, mai exact de la 7 ani, am crescut oarecum împreuna fiind în aceeași clasa în școala primara și cred ca undeva în inima noastră am știut dintotdeauna că ceva ne leagă. Așa că atunci când am realizat că iubirea e reciproca, am știut că vrem sa îmbătrânim împreună .
Ne-am căsătorit la 21 și 22 de ani și mi se pare vârsta perfectă pentru a porni împreuna prin viață. Am fost doi copii care s-au maturizat împreuna, au învățat cu adevărat ce înseamna iubirea și împreuna cu ea acceptarea, iertarea, dăruirea…

2.Te-au judecat oamenii din jurul tău (colegi, prieteni) pentru acestă decizie?

Da, au fost bineînțeles și persoane care ne-au judecat pentru decizia de a ne căsători așa tineri, dar în același timp și multi apropiați care ne-au încurajat și în special cei care s-au căsătorit la rândul lor tineri, ne-au sfătuit să facem la fel, iar cei necăsătoriți erau oarecum împotrivă, ceea ce mi se pare foarte amuzant.

3. V-ați mai putut bucura de libertatea și spontaneitatea de care orice alt cuplu necăsătorit dispune?

Oamenii cred că viața, libertatea se încheie după căsătorie …O concepție foarte greșită . Viata în doi e frumoasa, libertatea e la puterea a doua, iubirea e deplină și încercările sunt mai ușoare când ai două brațe în jurul tău și o inimă care bate în același ritm cu a ta .

4.Cum v-ați descurcat pe plan financiar? Ai fost stresata din cauza asta sau ați avut un plan?

Sincer,nici nu ne-am gândit prea mult la bani, la lucrurile materiale…
Cred ca Dumnezeu ne-a binecuvântat mai mult decât am putea noi sa îi mulțumim vreodată.
Greșeala multor tineri este ca așteaptă, și își pierd tinerețea singuri, apoi ajung la un moment în viață când realizează că nu au defapt nimic.
Bogăția unui om este familia lui .
Bogăția noastră sunt copilașii noștri și faptul că ne avem unul pe celalalt. Toate celelalte lucruri le poți realiza împreuna pe parcurs…
5.A fost mai greu sau mai ușor să îți începi viața de adult fiind căsătorită?

A fost cu siguranță mai ușor știind că pornesc de mână cu el în viața de adult..Și mi se pare amuzant acum, dar noi am început oarecum viața cu toate greutățile și grijile, abia după ce ne-am mutat în Belgia.
Pana atunci am fost asa cum se spune “cocoloșiți “ de părinți, de familiile noastre. Trăiam așa într-o bulă protectivă încă, deși eram căsătoriți…
Acolo am început de la zero, am văzut exact ce înseamnă greutățile și depărtarea de familie, și ne aveam doar unul pe altul și pe Dumnezeu cu noi…
Dar toată experiența asta ne-a unit enorm și nu regretăm schimbarea pe care am făcut-o !
Cred că acesta a fost planul lui Dumnezeu cu viata noastră și suntem încrezători că El ne ghidează viața în continuare!

6.Ce crezi că face o căsătorie între doi tineri să meargă?

Oh ,aici e cam dificil de răspuns. Contează foarte mult cu ce fel de persoana pornești pe drumul vieții… Mi se pare foarte important să cunoști cât mai bine omul pe care îl iubești și cu care vrei sa te căsătorești!
O relație sănătoasă este bazată pe sinceritate și comunicare. Comunicând ajungi să îți dai seama dacă aveți sau nu aceleași așteptări, vise, dorințe…
Și bineînțeles trebuie să fii sincer cu tine însuți și cu persoana iubită.

7.Ce sfat ai vrea sa le dai fetelor care ca și tine urmează să se căsătorească tinere?

Sfat(uri) as putea da multe, deși cam toată lumea se pricepe la dat sfaturi și așteaptă să faci întocmai cum ți se spune. Așa că o sa spun doar atât: “Iubește!” și o să las un verset din Biblie care îmi place mult :

“Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții.”

– Proverbe 4:23 –

Sunt tare curioasă să aud povestea cuiva care s-a căsătorit mai târziu, de asemenea. Dacă cunoașteți pe cineva care ar fi dispus să ne povestească, aștept un mesaj.

Hugs and kisses,

M.I.

3 thoughts on “La o cafea cu Alexandra-despre cum e să te căsătorești tânăr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s