Prăjitură cu morcovi | desert de toamnă

Ceva ce mănânc doar toamna (sau câteodată pe la sfârșitul lui august) este prăjitura cu morcovi. Știu rețeta de la o verișoară, așa se întâmplă că am făcut și o tradiție din a face prăjitura asta. Îmi aduce aminte de seara aia când am mâncat prima dată, a fost o seară cozy în care am stat la filme și povești. Sincer, am avut rețineri în a o mânca, am rămas foarte plăcut surprinsă când am cerut a doua felie.

Ah, încă ceva: merge super bine cu brânză Philadelphia pe deasupra.

Rețetă:

mi-am dat doar după seama că nu erau toate ingredientele în poză…
  • 400 gr morcovi
  • 300 gr făină
  • 4 ouă
  • 300 gr zahăr
  • 150 ml ulei
  • 1 esență vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară ( eu clar pun mult mai multă…)
  • 2 lingurițe rasă de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță rasă de praf de copt

Și acum să vă spun cum se face:

În primul rând se rad morcovii, se pun într-un bol. Toate celelalte ingrediente se adaugă pe rând: făina, zahărul, ouăle ( NU se separă gălbenușurile de albușuri), uleiul, scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul + esența de vanilie.

Acestea toate se amestecă cu o lingură de lemn sau chiar cu mixerul (blenderu’) pentru cine preferă, dar eu zic că nu e necesar. Le puteți amesteca pe fiecare pe rând sau puteți să așteptați până ce aveți toate ingredientele în bol.

Eu de obicei, prefer să le amestec pe primele 3/4 ingrediente ca să fie amestecate bine și apoi pe celalate. Sincer nu știu dacă este vreo diferență considerabilă, e doar ceea ce simt să fac. 😀

Bineînțeles, după toate astea…punem prăjitura la cuptor.

De obicei, nu durează mai mult de 40 minute până se coace. Dar sinceră să fiu nici nu am stat vreodată să cronometrez exact durata.

Trebuie să recunosc că de data asta nu mi-a ieșit așa de bună deoarece am scăpat prea mult bicarbonat. Oricum, eu zic că e un desert perfect pentru o zi în care nu ai chef să meșteșugărești prea mult și e și ceva mai sănătos. Prinde bine mai ales dacă ai copii. 🙂

Sper să încercați și voi! Să-mi spuneți cum v-a ieșit și cum v-ați bucurat de ea!

Poftă bună!

Hugs and kisses,

M.I.

4 Comments Add yours

  1. Nautilus says:

    Mi se pare că rețeta lipsește. Apar doar ingredientele.

    Liked by 1 person

    1. M.I. says:

      Da, ai dreptate! Multumesc de sesizare.

      Liked by 1 person

  2. Loryloo says:

    Interesanta reteta, mai dadusem peste un chec cu morcov in urma cu ceva timp si am zis ca il voi incerca … dar ceva ma retinea totusi cand imi aminteam de el. Citind articolul tau, m-am gandit… poate pentru ca nu era inca toamna!! 😁 Acum imi pare chiar imbietor gandul, inclusiv cu detaliul branzei Philadelphia. Chiar asa o sa il incerc! Multumesc pentru idee. 😃

    Liked by 1 person

    1. M.I. says:

      Ma bucur tare mult! Sper sa incerci reteta si sa te bucuri de prăjitură❤

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s