5 lucruri bune care s-au întâmplat în prima săptămână din Decembrie | De ce să păstrezi un jurnal? | Cum putem fi mai prezenți

Azi venind pe mașină spre lucru mă gândeam că mi-e dor să păstrez un jurnal…să scriu și să descriu zilnic sau cel puțin săptămânal ce s-a mai întâmplat, cum m-am simțit, ce gânduri mi-au trecut prin minte.

Parcă altfel îți amintești lucrurile când așezi trăirile tale proaspăt pe o hârtie. Mi se pare că în timp se pierde esența, uiți…pentru că nu-ți mai aduci aminte dacă ai trăit ziua aia intens sau a trecut doar pe lângă tine.

Cel mai probabil trec pe lângă noi…pentru că nu suntem destul de atenți încât să alegem cel puțin 3 lucruri care s-au întâmplat, care ne-au bucurat, întristat, care ne-au făcut să reflectăm la ceva anume.

Nu suntem destul de atenți încât să ne aducem aminte dacă ceva dintr-o anumită zi ne-a făcut măcar pentru un minut să ne simțim mai vii.

Dacă cineva o să mă întrebe ce am făcut săptămâna trecute joi sau în oricare altă zi…i-aș răspunde, simplu și monoton: “Nu știu…am fost la lucru și cam atât cred.”

Documentez multe momente în telefon pentru că am impresia că altfel se pierd, că nu o să-mi aduc aminte, dar în schimb se întâmplă contrarul…momentele se pierd în timp ce eu le înregistrez în memoria telefonului, pentru că nu știu cum, dar cumva nu le mai înregistrez la aceeași intensitate în memoria mea.

În fine, azi vreau să-mi amintesc 5 lucruri bune care s-au întâmplat săptămâna asta:

-am primit cafea gratis

-am petrecut timp cu o prietenă dragă

-mama mi-a vopsit patul

-am primit un cadou drăguț de la părinți

-soarele de azi dimineața, și apusul de ieri seară

Vă învit în această dimineață, stând la o cafea să încercați și voi să vă amintiți 5 lucruri bune care s-au întâmplat săptămâna asta!

Hugs and kisses,

M.I.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s